Stařené maso

Cca po 8 měsíčním testování přicházíme na trh s nabídkou vlastního hovězího stařeného ( odleželého ) steakového chlazeného masa z Českých mladých býků a jalovic.

Sortiment skladem :

  • Striploin steak ( roštěnec )
  • Eye Round steak ( falešná svíčková )
  • Flank steak ( pupek )
  • Hanger steak ( veverka )

Z hovězího je u nás na minutkové přípravy více známá pouze svíčková, ale znalci její chuť a konzistenci zdaleka tak neoceňují, jako například maso z roštěnce, pupku, veverky,.... kde je přítomno i jemné mramorování tukem. Aby maso získalo skutečně křehkou konzistenci, zůstalo šťavnaté, rozvinula se jeho typická „hovězí“ chuť, a přitom se nezkazilo, musí v něm proběhnout určité biochemické procesy, které nazýváme zráním či stařením, a to v rozmezí tří až šesti týdnů a v přísně kontrolované atmosféře, tedy teplotě a vlhkosti vzduchu.

Během zrání dochází v mase k řadě změn, které mají za následek změnu senzorických vlastností masa. Po rigoru dochází k mírnému vzestupu pH, dále k postupné proteolýze myofibril, což se projeví zkřehkčením masa. Rovněž dochází ke změnám v myoglobinu.“

Na Vaše přání zajistíme i jiný druh Vámi požadovaného hovězího stařeného masa. Nutné objednat cca měsíc předem.

Copyright © RESAL s.r.o. 2007